Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is uw plan bij een hack of datalek?

Als ondernemer verzekert u zich voor de risico’s die u zelf niet kunt dragen. Daarnaast zijn er de nodige verplichtstellingen tot verzekeren door wet en regelgeving. Dat laatste zou, met de explosieve groei van cybercriminaliteit, kunnen leiden tot verplichtstellen van cyberverzekeringen voor bepaalde beroepsgroepen. 

De dataverantwoordelijkheid neemt toe en de wetgever speelt hier ook op in. De bewustwording schiet kennelijk nog tekort bij ondernemend Nederland. Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Dat betekent dat er vanaf die datum in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt. 

Verantwoordelijkheid databeheer

Uw verantwoordelijkheid voor het beheer van data van uw relaties wordt alsmaar groter. Cybercriminaliteit kan op diverse manieren grote schade voor uw onderneming aanrichten. Denk aan: 

  • Bedrijfsschade door stilstand van uw machines en/of uw website.
  • Het eisen van ransom (losgeld).
  • Bewust lekken van gevoelige data waardoor uw goede naam en die van uw relaties in het geding komt met een mogelijke claim als gevolg.

Kortom voldoende redenen om u te laten informeren over de verzekeringsmogelijkheden. Er zijn inmiddels goede verzekeringen (Hiscox, Allianz, AIG) met een uitgebreid responsplan om u te ontzorgen en uw schade te minimaliseren. 

Heeft u al een plan indien u gehackt wordt of een datalek heeft? Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden van een bedrijfsrisico verzekering te bespreken. De premies zijn (nu nog) betaalbaar.  

Bekijk direct online uw premie. Premies al vanaf €575 per jaar >