Hiscox Cyber Readiness Report: minder cybercrime, maar veel meer schade

Hiscox Cyber Readiness Report: minder cybercrime, maar veel meer schade

Hiscox heeft voor de vierde keer het jaarlijkse ‘Cyber Readiness Report’ gepubliceerd. In dit internationale rapport wordt een actueel beeld van de cyberparaatheid van organisaties weergegeven. Daarnaast bevat het best practices in de strijd tegen cyber crime.

Een aantal belangrijke punten die uit dit rapport naar voren komen zijn:

  • Het aantal bedrijven dat een cyberaanval heeft gerapporteerd is lager: 69% in 2019 tegenover 39% in 2020. Maar, de gemiddelde schade van cyberincidenten is met 465,7% gestegen.
  • De schade per incident in Nederland ligt hoger dan de internationale mediaan: € 67.090 in Nederland, € 51.818 internationaal.
  • Nederland loopt achter op de andere onderzochte landen. 68% van de organisaties is niet voldoende voorbereid.
  • Slechts 20% van de Nederlandse ondernemers heeft een cyberverzekering.
Hier kunt u het volledige rapport bekijken en downloaden 

Tijd voor actie

Hoort uw onderneming bij die 80% die nog geen cyberverzekering heeft? Wij adviseren u graag over de stappen die u kunt nemen om uw onderneming te beschermen tegen cybercrime en de gevolgen daarvan. We werken samen met diverse partners om ondernemend Nederland bewust te maken van de gevaren van cybercrime en u in de juiste middelen te voorzien in de strijd tegen cybercrime.

Denk hierbij aan goede technische maatregelen met antivirus software en beveiliging van uw bedrijfsnetwerk, bijvoorbeeld door middel van het SAM Cyber Alarm. Zorg daarnaast dat juridische zaken goed geregeld zijn. PrivacyZeker is de AVG-specialist voor ZZP’ers en MKB. Zij helpen u o.a. met het opstellen van de nodige documenten zoals een verwerkersovereenkomst, privacyreglement etc. En bij het afsluiten van een cyberverzekering hoort bijvoorbeeld ook kosteloos gebruik van het Hiscox Cyber Academy programma dat trainingen bevat voor u en uw personeel over o.a. het herkennen van een cyberaanval en het gebruik van veilige wachtwoorden.

Bel ons op 085-0641777 voor een vrijblijvende kennismaking.