Cyberverzekering

Een cyberverzekering is tegenwoordig onmisbaar voor bedrijven en particulieren. Met de groeiende afhankelijkheid van computers, internet en software systemen neemt ook het risico op cybercrime toe. Een cyberverzekering biedt dekking tegen de financiële en juridische gevolgen van cyberaanvallen, datalekken en andere vormen van cybercrime. Bij Dataverzekering nemen wij deze lasten bij u weg. Wij zijn gespecialiseerd in cyberverzekeringen en bieden verzekeringen die specifiek zijn ontworpen om de risico’s van cybercrime te dekken.

Waarom een cyberverzekering?

Een cyberverzekering is bijna onmisbaar omdat we tegenwoordig in sterke mate afhankelijk van computers, het internet en andere softwaresystemen. Wanneer een van deze systemen stilvalt kan dit veel schade opleveren voor met name zakelijke dienstverleners, webshops of productiebedrijven. Er worden bijvoorbeeld steeds meer online transacties uitgevoerd waarbij privacygevoelige informatie wordt overgebracht. Criminelen hebben dit ook ontdekt als interessant doelwit. Ze zijn in staat uw systeem te hacken en zo misbruik te maken van uw bedrijfsgegevens. Als bedrijf kunt u daardoor vrijwel niet zonder cyberverzekering.

Welke risico’s worden gedekt door een cyberverzekering?

Datalekken: Als uw bedrijf of persoonlijke gegevens van klanten of werknemers worden gestolen, dan bent u verantwoordelijk voor het informeren van de betrokken partijen en het nemen van maatregelen om de schade te beperken. Een cyberverzekering biedt dekking voor deze kosten.

Ransomware en andere vormen van cybercrime: Als uw systemen worden gehackt en u geconfronteerd wordt met een aanval van ransomware, dan bent u mogelijk gedwongen om losgeld te betalen om uw systemen weer te herstellen.

Bedrijfsstilstand: Als uw systemen worden gehackt en uw bedrijfsactiviteiten worden verstoord, dan kan dit leiden tot verlies van inkomsten en reputatieschade.

Juridische kosten: Als u te maken krijgt met een cyberaanval of datalek, dan kunt u te maken krijgen met juridische kosten. Deze kosten worden gedekt door een cyberverzekering

Stappenplan voor cyberverzekeringen

Onze specialisten helpen u ook met het maken van een stappenplan in geval van een cyberaanval of datalek. Met een gestructureerd en effectief stappenplan bent u goed voorbereid op de stappen die u moet nemen wanneer u dit overkomt. Hiermee beperkt u de schade.

Premies al vanaf €395 per jaar. Bereken nu uw premie >

Sluit nu een zakelijke cyberverzekering af

U kunt wel uw best doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt. In ons blog leest u diverse tips. Maar deze voorzorgsmaatregelen bieden geen garantie. Kies daarom voor een cyberverzekering. Hiermee dekt u schade zoals verlies van inkomen, claims van derden en vermijdt u kosten om eventuele schade te herstellen.

Cyberverzekeringen zullen (en moeten eigenlijk) steeds populairder worden. De premies zijn nu nog betaalbaar. Neem dus snel contact op voor het afsluiten van uw cyberverzekering. Vraag een offerte aan of bereken direct uw premie.

Meer informatie over een zakelijke cyberverzekering?

Laat u verrassen door onze expertise, bekijk hier onze praktijkvoorbeelden

cyberverzekering